Een première in een krant zoals Foodlog: in gesprek met 'Dokter Frank' van Berkum vertelt Peter Zock, vetten- en cholerolkenner van Unilever, wat hij zelf eet, zijn kinderen voorzet en waarom. Hij neemt rustig een eitje, ook al wil hij daarmee nou ook weer niet overdrijven. Alles in balans en met mate, zegt hij met zoveel woorden.
Haring & prijs
Volksfilosoof Bas Haring liet zich uit over de prijs van eten. Lage prijzen vindt hij fijn. Een zaal vol boeren en etenswarenverwerkers bij ABN Amro schrok ervan. Foodlog schrikt er vandaag van. Begrijpen we elkaar niet of vinden we iets anders?
Frivoliteit & eenvoud
Marius II, de giraf die na Marius I niet voor leeuwen mocht, is een teken van de frivoliteit van ons bestaan, zegt Dick Veerman. Verder hielden we het eenvoudig deze week. Wat doe je met citrusschillen als je die niet weg wilt gooien? Karin Luiten hergebruikt afgekloven kip. Lucette Faber deed het luxe. Zij stopte een piepkuiken in de Champagne. En er gebeurde weer iets doms met vlees bij Jumbo.
Kremlinwatching rond Vion
Voor boeren deden we aan Kremlinwatching. Waarom sprak hun boerenbaas onder wiens verantwoordelijkheid honderden miljoenen boerengeld werden verbrand door Vion terwijl hij zijn mond had moeten houden?
Opmerkelijk kort
Opmerkelijk Kort Nieuws: Unilever kiest wereldwijd voor kleine boeren (en gaat dus om de handel in grondstoffen heen) terwijl miljardairszoon Howard Buffett boeren oproept om goed voor de aarde te gaan zorgen én daar het geld van pa Warren in mag steken.
Zou het toch nog goed komen met de wereld?
Enne ... je mag best wat actiever worden als je dat allemaal wilt volgen: word Friend van Foodlog.
|